Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2011 19:21 - Препоръки за шефове
Автор: kono53 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3780 Коментари: 0 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




1. Не се спъвайте в детайлите, a преследвайте големите цели! Оставете на заден план детайлните дискусии, дори тези за слабостта на работата. По-малко внимание на симптомите, повече борба за визията- това с пълна сила е валидно за всеки екип.

2. Имайте смелостта да скъсате със старите структури! Шеф, който започва работа на ново място, трябва да се възползва от ситуацията и да има куража за промени. Ако вие сте човекът, който трябва да взима решения във фирмата, имайте смелостта да направите радикални промени. Имайте своя визия и я осъществете с къртовска работа…

3. Вярвайте в служителите си с всичките им слабости! Хората ( екипът), с който работите или ще работите са един от решаващите фактори за успех. Заложете на развитието им, имайте им доверие, много мениджъри гонят бърз успех и пренебрегват човешкият капитал, но ако вие дадете приоритет на развитието на екипа си и тогава вие ще имате най-добри шансове за успех.

4. Духът на екипност е всичко. Няма място за примадони! Екипът е решаващ за добри постижения, за да не застрашаваме духа на екипност, трябва да се противодейства на поведението на звезди и привилегиите.

5. Стимулирайте силните стpaни!Стремежът към система, която действа без грешки, е нералистичен. Вместо да гледате само към слабостите, по-добре се концентрирайте върху силните страни.

6.Бъдете смели и възможно най-независими от мнението на другите! Не се поддавайте на внушения отвън, дори и да рискувате да загубите симпатии с политиката си по отношение на управлението на екипа ви. Толкова много вътрешна независимост е рядкост, при по-голяма част от мениджърите, често те коригират стратегиите си, само и само да не загубят симпатии.

7.Работете над излъчването си! Със способността си да въодушевявате, с честността и откритостта и с чара си, ще повдигнете самочувствието на целия си екип. Мениджърите трябва да запомнят: 50% от от икономиката е психология, доброто излъчване може да помести планини.

8.Съмнявайте се и в най-добрите! Да се съмняваш в звездите, не е популярно, но от друга страна прекалената сигурност успива. Който иска да постигне най-добрия резултат, трябва постоянно да поставя хората си на изпитанаия.
9. Признайте си слабостите и използвайте външни ресури там, където не сте най-добрият!

10. Борете се докрай! Не отпускайте юздите, това е важно за успеха. 


Тагове:   препоръки,


Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kono53
Категория: Бизнес
Прочетен: 61528
Постинги: 6
Коментари: 15
Гласове: 401
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930